Το BBC αναφέρει πως Σεούλ ανταπέδωσε την Τετάρτη τρεις ώρες μετά την εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, ο οποίος προσγειώθηκε σε απόσταση μικρότερη των 60 χιλιομέτρων (37 μίλια) από την πόλη Σόκτσο του Νότου.

Ο στρατός του Νότου δήλωσε ότι επρόκειτο για μια “απαράδεκτη” παραβίαση της επικράτειάς του. Εκτόξευσε τρεις πυραύλους αέρος-εδάφους σε απάντηση, οι οποίοι, σύμφωνα με αξιωματούχους, προσγειώθηκαν σε παρόμοια απόσταση μετά τη Βόρεια Γραμμή των Συνόρων (NLL).

Την Τρίτη η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε ότι η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ θα πληρώσουν “το πιο φρικτό τίμημα στην ιστορία” εάν συνεχίσουν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τις ΗΠΑ.

«Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και τη γειτονιά της έχει εισέλθει ξανά στη φάση σοβαρής αντιπαράθεσης λόγω των αδιάκοπων και απερίσκεπτων στρατιωτικών κινήσεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας σε δήλωση που μεταδόθηκε στο Πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα ξεκίνησαν μια από τις μεγαλύτερες συνδυασμένες στρατιωτικές αεροπορικές ασκήσεις τους τη Δευτέρα, με εκατοντάδες πολεμικά αεροσκάφη και από τις δύο πλευρές να πραγματοποιούν εικονικές επιθέσεις 24 ώρες την ημέρα για το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας, αναφέρει το Reuters.