Προσωπικό από δημόσιες μονάδες υγείας της Καρδίτσας, δημιούργησε ένα ιατρείο στο οποίο μπορούν να απευθύνονται οι πλημμυροπαθείς από την περιοχή.

«Κανένας δε θα μείνει μόνος του» τονίζει η Ένωση Ιατρών και προσθέτει:

«Δουλεύουμε παράλληλα με την εντατική προσπάθεια των συναδέλφων του Κέντρου Υγείας Παλαμά που δίνουν μάχη σε αντίξοες συνθήκες στεγαζόμενοι σε ακατάλληλο χώρο πάνω από δέκα ημέρες, αφού ο καθαρισμός και η αποκατάσταση του ΚΥ καθυστερεί αδικαιολόγητα. Εντείνουμε τον αγώνα για να επαναλειτουργήσει άμεσα το ΚΥ Παλαμά σε ασφαλές κτίριο με όλες τις αναγκαίες σύγχρονες προδιαγραφές. Μέχρι τότε να στεγαστεί επειγόντως σε κατάλληλο χώρο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ας κάνουν ό,τι και οι νοσοκομειακοί γιατροί που καταφέραμε να στήσουμε το Ιατρείο Αλληλεγγύης μέσα σε τρεις ημέρες.

Καλούμε γιατρούς και λοιπό υγειονομικό προσωπικό από την Καρδίτσα και τις άλλες περιοχές της Ελλάδας να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στο Ιατρείο Αλληλεγγύης. Όλοι για έναν και ένας για όλους. Στον αγώνα για τη ζωή, την υγεία και την περιουσία του λαού».

Επίσης, το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) «στηρίζει την συγκλονιστική προσπάθεια λειτουργίας Ιατρείου Αλληλεγγύης στον Παλαμά Καρδίτσας, από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας (ΕΙΝΚΥΝΚ)». Καλεί «γιατρούς και λοιπό υγειονομικό προσωπικό να δηλώνουν τη εθελοντική συμμετοχή τους στο Ιατρείο Αλληλεγγύης».