Μετά τις σοβαρές ζημιές με πλημμυρισμένους δρόμους και σπίτια σε Πάρο και Μύκονο, το μήνυμα του 112 ήχησε σε όλη την Κρήτη, καθώς αναμένεται επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες. Ήδη σε περιοχές του νησιού, όπως τα Τσικαλαριά, τη Σούδα, το Βαμβακόπουλο και μεταξύ άλλων στην Ξυλοκαμάρα και τη Λεωφόρο Μουρνιών εντοπίστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα.

Το 112 ήχησε το πρωί της Τρίτης στους κατοίκους της Κρήτης, ενώ ο καιρός στα Χανιά παρουσιάζει έντονες νεροποντές με μεγάλες ποσότητες νερού, ισχυρή χαλαζόπτωση και αλλεπάλληλους κεραυνούς και αστραπές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Πυροσβεστική κλήθηκε σε δεκάδες οικήματα για απαντλήσεις υδάτων, καθώς και σε 8 περιστατικά απεγκλωβισμού όπου αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν από τη σφοδρότητα της νεροποντής, ενώ η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα σε διάφορα σημεία της πόλης των Χανίων καθώς και περιαστικά, με δρόμους να μετατρέπονται σε χείμαρρους.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, Γιώργο Τσαπάκο, στο επίκεντρο της προσοχής σήμερα βρίσκονται τα Χανιά. «Ήδη έχουν γίνει τρεις απεγκλωβισμοί οδηγών, ενώ από την πυροσβεστική έχουν προχωρήσει σε άντληση υδάτων από υπόγεια», πληροφόρησε ο κ. Τσαπάκος, ο οποίος ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, ιδιαίτερα στις μετακινήσεις τους, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, είναι σε επιφυλακή. Προειδοποίησε ότι οι έντονες βροχές θα διαρκέσουν μέχρι και αύριο το πρωί της Τετάρτης 2 Απριλίου.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, αυτήν την ώρα βροχοπτώσεις σημειώνονται ακόμα στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα σε Πήλιο, Λάρισα, Φάρσαλα, Μακρινίτσα και Σκόπελο. Βροχές εκδηλώνονται επίσης σε Γρεβενά, Χαλκιδική, Πιερία, Φλώρινα, Βέροια, Νάουσα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Πέλλα.