Να ψαρέψει ιδιώτες χορηγούς, οι οποίοι θα χρηματοδοτήσουν την κατασκευή αντιδιαβρωτικών έργων σε καμένες εκτάσεις επιχειρεί η κυβέρνηση. Η έκταση των καμένων δασικών και αγροτικών εκτάσεων φτάνει τα 1.302.720 στρέμματα σε Τατόι και Σχίνο Κορινθίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕFFIS (ευρωπαϊκό πληροφοριακό σύστημα καταγραφής των δασικών πυρκαγιών) που αναρτήθηκαν χθες Πέμπτη.
Με ημερομηνία έγκρισης της σχετικής μελέτης στις 29 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία Coca Cola 3E Ελλάδος ΑΒΕΕ ορίζεται Ανάδοχος Αποκατάστασης για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων καμένων εκτάσεων 2021 στις περιοχές Βαρυμπόμπης – Τατοΐου – Αφιδνών Αττικής» – Τμήμα Τατοΐου Α, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, σε τμήμα συνολικής έκτασης 3.962 στρεμμάτων, «η οποία θα προσδιοριστεί λεπτομερώς στο έδαφος κατά την εγκατάσταση του εργοταξίου». Θα κατασκευαστούν κορμοφράγματα, κορμοδέματα – κλαδοδέματα.

Με τη δεύτερη απόφαση τα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. αναλαμβάνουν την εκτέλεση του έργου κατασκευής «Αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων καμένων εκτάσεων δασικού χαρακτήρα στην περιοχή του οικισμού Σχίνου της Τοπικής Κοινότητας Πισίων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας από την πυρκαγιά της 19ης Μαΐου 2021», προϋπολογισμού 1.490.926,84 ευρώ άνευ ΦΠΑ. Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και το πλήρες ρεπορτάζ του ethnos.gr.