Συγκεκριμένα το ιδιωτικό πολυιατρείο στη Σκόπελο κατηγορεί τις δημόσιες δομές υγείας γιατί όπως επισημαίνουν «δεν ακολουθείτε από τους αρμοδίους, η ισχύουσα νομοθεσία αναφορικά με την υποχρεωτική καταγραφή, χρέωση και τιμολόγηση των ιατρικών παρεχόμενων υπηρεσιών, ως προς τους αλλοδαπούς τουρίστες που χρήζουν ιατρικής βοήθειας, φροντίδας, περίθαλψης».

«Παράλληλα η ώς άνω παράνομη πρακτική, πλήττει οικονομικά και την επιχείρησή μας, καθώς δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού» αναφέρει το ιδιωτικό πολυιατρείο. Μάλιστα υποστηρίζει ότι «ειδικότερα η επιχείρησή μας, προβαίνει στη νόμιμη και συμβατική χρέωση των παρεχόμενων από αυτήν υπηρεσιών, την ώρα που στις δημόσιες δομές του ΚΥΣ και των εποπτευόμενων από αυτό δομών, λόγω της παράνομης πρακτικής των οργάνων τους, παρέχεται δωρεάν ιατρική φροντίδα σε αλλοδαπούς πολίτες (τουρίστες), οι οποίοι και θα έπρεπε, αν τηρούταν ο νόμος, να χρεωθούν τις παρεχόμενες σε αυτούς ιατρικές υπηρεσίες».

Το ιδιωτικό πολυιατρείο ισχυρίζεται ότι «για όλα τα ανωτέρω καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά – έγκληση, ενώπιων Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Βόλου, κατά παντός υπευθύνου, για τις πράξεις παράβασης καθήκοντος του αρ. 259 Π.Κ. και της απιστίας του αρ. 390 Π.Κ» Τέλος, οι υπεύθυνοι του πολυϊατρείου ζητούν από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου, να αναζητηθούν οι υπαίτιοι της «αντισυμβατικής συμπεριφοράς», ενώ παράλληλα προειδοποιούν ότι θα προβούν στη διεκδίκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους, τα οποία πηγάζουν από τη ζημία που τους προκαλεί το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

Διαβάστε το εξώδικο: