Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος αστυνομικού στη Ρόδο ο οποίος «εμβόλισε» με το όχημά του το αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή του νησιού, ενώ ανέβηκε και στο γραφείο του και προκάλεσε υλικές ζημιές με βαριοπούλα. Μαζί του έφερε το υπηρεσιακό του όπλο με μία σφαίρα στη θαλάμη, ενώ τον σταμάτησαν συνάδελφοί του.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ο αστυνομικός κινούμενος με το αγροτικό του αυτοκίνητο, εμβόλισε αρκετές φορές το ιδιωτικό αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή Α’ Δωδεκανήσου, Μιχάλη Καληωράκη, που ήταν σταθμευμένο στην είσοδο της αστυνομικής διεύθυνσης Δωδεκανήσου. Στη συνέχεια, κρατώντας στα χέρια του βαριοπούλα κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και άρχισε να χτυπά το όχημα του ανωτέρου του, ενώ ακολούθως ανέβηκε και στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης, στον πρώτο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του Μ. Καληωράκη.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Η Ροδιακή», ανάμεσα στον αστυνομικό διευθυντή και τον υφιστάμενό του, υπήρχε τα τελευταία χρόνια έντονη υπηρεσιακή διαμάχη, ενώ ο Αστυνομικός Διευθυντής είχε πρόσφατα κινήσει διαδικασία ψυχιατρικής έρευνας σε βάρος του.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο έκπτωτος συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο OPEN και τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο αστυνομικός περιήλθε σε πλήρες αμόκ. Το κακό είναι ότι οπλοφορούσε. Είχαν χρόνια αντιπαλότητα και έχθρα μεταξύ τους. Κάποια στιγμή η διεύθυνση είχε ζητήσει να ελεγχθεί η ψυχιατρική του κατάσταση».

Αναφορικά με το κάθε πότε περνούν από ψυχιατρικό έλεγχο οι αστυνομικοί, απάντησε «κάθε πέντε χρόνια», με τη δημοσιογράφο να διερωτάται «πολλά δεν είναι;» και τον συνδικαλιστή να αποκρίνεται γελώντας «Πόσα να τα κάνουμε; Κάθε έξι μήνες;». «Το να φλιπάρεις, να σου στρίψει μπορεί να γίνει και σε πέντε μέρες και σε δέκα, είναι όλα στα όρια της τύχης» κατέληξε.