«Πλάκα κάνουμε; Θεώρησε ότι είναι καλό παράδειγμα να σηκώσει το πρωτοσέλιδο εφημερίδας που προσπάθησε να βάλει φυλακή τον εκδότη, που τον είπε “συμμορία” και “υπόκοσμο”; Αυτό το θεωρεί καλό παράδειγμα ελευθεροτυπίας; Δηλαδή υπάρχει κάποιος στο επιτελείο του που του είπε “Πρόεδρε, έχω μια καταπληκτική ιδέα. Σήμερα θα κάνουμε αυτό στο Στρασβούργο” και είπε “Ναι, μπράβο παιδί μου, είναι πολύ ωραία ιδέα”;» αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Πώς, ας πούμε στην τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ, είπε “Α, δεν ζητήσανε κάτι για το γκριζάρισμα των νησιών παραπάνω, άρα τα πήγαμε καλά”, περίπου στην ελευθεροτυπία ο πήχης είναι ότι υπάρχουν και εφημερίδες που ασκούν κριτική στον βασιλιά. Ε, τι να κάνουμε, θα υπάρχουν εφημερίδες που ασκούν κριτική στον βασιλιά» ανε΄φερε, προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός βάει τον πήχη χαμηλά.

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση πήγε έναν επικό “κουβά” στην ιστορία με τη Novartis, στο βούλευμα, στις κυριακάτικες εφημερίδες δεν έβρισκες την είδηση» συνέχισε ακόμη ο Νάσος Ηλιόπουλος. Πρόσθεσε ακόμη ότι ενώ την προηγούμενη ημέρα καιγόταν πάλι η χώρα, μόνο ένα κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας έκανε ένα έκτακτο για να παίξει την είδηση. «Δεν συζητάμε καν για το πού είναι η ακρίβεια» σημείωσε. «Προφανώς υπάρχει πρόβλημα, το βλέπουν όλοι. Το κατανοούν όλοι, το κατανοεί και η κυβέρνηση της ΝΔ και την πιέζει πάρα πολύ αυτό» συμπλήρωσε.

«Είμαστε μια χώρα όπου έχει δολοφονηθεί δημοσιογράφος. Πού είναι οι έρευνες;» τόνισε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθύμισε ότι ο Αδ. Γεωργιάδης έλεγε ότι ο Αλ. Τσίπρας είναι «διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι» και ότι θα λογοδοτήσει. «Ο κ. Γεωργιάδης τι έκανε μετά από όλα αυτά που είχε πει όλο αυτό το διάστημα “Θα τους γδάρω, θα τους λιώσω”; Είπε “Πάμε παρακάτω”. Γιατί αυτή είναι η μεθοδολογία της κυβέρνησης» τόνισε, απευθυνόμενος στο υπουργό Ανάπτυξης και αντιπρόεδρο της ΝΔ.

«Το “πάμε παρακάτω” του κ. Γεωργιάδη είναι στην πραγματικότητα “πάμε πιο κάτω”, είναι σκάβουμε προς τον πάτο. Είναι πάμε πιο χαμηλά τη δημόσια συζήτηση, πάμε πιο χαμηλά το πλαίσιο της δημοκρατίας» σημείωσε, αναφέροντας ότι από το βούλευμα για τη Novartis φαίνεται ξεκάθαρα ότι καταρρέει τελείως το παραμύθι περί σκευωρία.

«Το ότι θα πάμε μέχρι τέλους σημαίνει ότι τα αδιευκρίνιστα θα διευκρινιστούν. Σημαίνει ότι θα ζητήσουμε το σύνολο των στοιχείων από την αμερικανική δικαιοσύνη και τις αμερικανικές αρχές» τόνισε.