Ο ινδικός στρατός του γκουρού ξεχύθηκε στους δρόμους της πόλης Πανχκούλα την Παρασκευή λίγο μετά την απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει τον Ραμ Ραχίμ Σινκ για σεξουαλική κακοποίηση. Ο «θεός» και ηγέτης της αίρεσης είναι υπό κράτηση και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Guardian θα μεταφερθεί με ελικόπτερο σε φυλακές πριν την ανακοίνωση της ποινής του την Δευτέρα. Οι αστυνομικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει μέχρι τώρα 25 θανάτους σε όλη την περιοχή από τις βίαιες συγκρούσεις.

Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, το διαδίκτυο μέσω κινητού και η καλωδιακή τηλεόραση έχουν κοπεί σε τμήματα της πόλης που σημειώνονται τα επεισόδια, πριν ακόμα από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας για τον Ραμ Ραχίμ Σινκ, καθώς έως και 200.000 μέλη της αίρεσης έχουν συγκεντρωθεί ως ένδειξη στήριξης.

 
Παράλληλα, επιβλήθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στις τρεις από τις μεγαλύτερες πόλεις του Πουντζάμπ, καθώς αναφέρθηκαν εκατοντάδες περιστατικά βίας. Δημοσιογράφοι στη Πανχκούλα και την Σίρσα, όπου βρίσκεται η έδρα της αίρεσης, απομονώθηκαν από τους υποστηρικτές, ενώ κάποιοι από αυτούς τραυματίστηκαν.
 
Ο Ραμ Ραχίμ Σινκ θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους άντρες της Ινδίας, ηγείται της αίρεσης που μετρά 69 χρόνια στο δυναμικό της, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει 60 εκατομμύρια οπαδούς παγκοσμίως.


 

Οι ισχυρισμοί για τους βιασμούς, τους οποίους αρνήθηκε, ήρθαν στην δημοσιότητα όταν στάλθηκε ανώνυμη επιστολή στον πρωθυπουργό της Ινδίας το 2002 που τους κατήγγειλε. Οι έρευνες για την υπόθεση εντάθηκαν όταν ένας δημοσιογράφος που διερευνούσε την αίρεση πυροβολήθηκε την ίδια χρονιά. 
 
To CBI ισχυρίζεται ότι ο Σινκ είχε εμπλακεί στη δολοφονία του δημοσιογράφου, ύστερα από υποψίες ότι είχε βοηθήσει στην δημοσιοποίηση του ανώνυμου γράμματος, σύμφωνα με τους Hindustan Times. Εξαιτίας αυτού αντιμετωπίζει, την ίδια ώρα, μία ξεχωριστή δίκη που συνεχίζεται κανονικά, τις κατηγορίες της οποίας αρνείται εξίσου.