Δράστης ο Ανκούρ Πανβάρ που στις 2 Μαΐου του 2013 έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο της τότε 23χρονης Πρεετί Ραθί και ενώ αυτή βρισκόταν σε σιδηροδρομικό σταθμό του Δελχί και ετοιμαζόταν να καταταγεί στο Ναυτικό της Ινδίας ως νοσηλεύτρια. Από την επίθεση η νεαρή κοπέλα υπέστη σοβαρά εγκαύματα στα μάτια και τους πνεύμονες και έναν μήνα αργότερα κατέληξε. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο δράστης ήταν γείτονάς της και προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια επειδή η κοπέλα αρνήθηκε να τον παντρευτεί. 

Την Πέμπτη, το Ανώτερο Δικαστήριο έκρινε πως το συγκεκριμένο έγκλημα συγκαταλέγεται «στα πλέον σπάνια και για τα οποία οφείλει να επιβάλλεται η θανατική ποινή». Ο δράστης μπορεί να προσφύγει σε ανώτατο δικαστήριο και να ασκήσει έφεση επί της απόφασης.

Σημειώνεται πως μετά και το συγκεκριμένο έγκλημα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας έδωσε εντολή στις ομοσπονδιακές κυβερνήσεις της χώρας να ελέγχουν τις πωλήσεις των οξέων και να μπορούν να τα αγοράζουν άτομα μόνο μετά την επίδειξη και καταγραφή της αστυνομικής τους ταυτότητας. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, οι επιθέσεις με οξέα κατά γυναικών στην Ινδία ανέρχονται σε εκατοντάδες ωστόσο ακτιβιστικές οργανώσεις ανεβάζουν τον συγκεκριμένο αριθμό σε μερικές χιλιάδες.