Σε εξέταση οστικής μάζας υποβλήθηκε χθες ο νεότερος εξ αυτών προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι ενήλικος – σε αυτή την περίπτωση οι εισαγγελείς θα ζητήσουν και για αυτόν την ποινή του θανάτου.
Κανένας δικηγόρος δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή τους, οπότε οι συνήγοροί τους θα οριστούν αναγκαστικά από το δικαστήριο.
Οι νομικές διαδικασίες της υπόθεσης διενεργούνται από ένα ειδικό δικαστήριο για τα εγκλήματα κατά των γυναικών, το οποίο συστάθηκε μετά την επίθεση εναντίον της νεαρής φοιτήτριας στις 16 Δεκεμβρίου.
Οι διαδηλώσεις οργής είναι σχεδόν καθημερινές στο Νέο Δελχί από την ημέρα που διαπράχθηκε το έγκλημα μέσα σε ένα λεωφορείο εν κινήσει, και πολλοί εορτασμοί ακυρώθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δύο εικοσιτετράωρα αφότου το θύμα υπέκυψε στα βαριά εσωτερικά του τραύματα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου είχε μεταφερθεί.
Με βάση την έκθεση των 1.000 σελίδων που συνέταξε η Αστυνομία και όπως αποκαλύπτουν τα ινδικά ΜΜΕ, αφού βίασαν και ξυλοκόπησαν με σιδηρολοστό την 23χρονη, κατόπιν πέταξαν την ίδια και τον φίλο της γυμνούς έξω από το λεωφορείο και στη συνέχεια οι δράστες επιχείρησαν οδηγώντας να πατήσουν τη νεαρή φοιτήτρια κάνοντας όπισθεν, αλλά την τελευταία στιγμή πρόλαβε ο ελαφρύτερα τραυματισμένος φίλος της και την τράβηξε πιο πέρα.