Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποιοι έφθασαν στο κελί μελλοθανάτου και κάποιοι εκτελέστηκαν εξαιτίας των λανθασμένων αναλύσεων των εμπειρογνωμόνων του FBI από μαλλιά των κατηγορουμένων.
 
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών ανακίνησε περίπου 6 χιλιάδες υποθέσεις από το 1996 μέχρι το 2004, των οποίων η απόφαση βασίστηκε και στις αναλύσεις μαλλιών της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
 
Στις υποθέσεις περιλαμβάνεται και η περίπτωση του Michael Malone, που καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση στις 21 Απριλίου του 1997 μετά από 12 χρόνια για μία κοκκινωπή τρίχα που βρέθηκε στο θύμα . Όλα αυτά ενώ είχαν αρχίσει οι έρευνες, με τις οποίες είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση η ποιότητα των ιατροδικαστικών ερευνών του εργαστηρίου του FBI.
 
Άλλη εντυπωσιακή περίπτωση είναι αυτή του Kirk L. Odom, που είχε καταδικαστεί για ληστεία με σοβαρό τραυματισμό απο τη δεκαετία του ’80 και τελικά αποδείχθηκε ότι η τρίχα που είχε βρεθεί στο θύμα δεν είχε καμία σχέση με το δικό του DNA.
 
Ανάλογη και η περίπτωση του Santae Tribble, που όταν καταδικάστηκε για το θάνατο ενός ταξιτζή ήταν 17 ετών και για τον οποίο ο εισαγγελέας είχε πει ότι η πιθανότητα να μην το έκανε είναι μία στο ένα εκατομμύριο. Ωστόσο μετά από νέες έρευνες αποδείχθηκε ότι καμία από τις 13 τρίχες που βρέθηκαν στο θύμα δεν ήταν δικιά του αλλά ανήκαν σ’ ένα σκύλο.