ΗΠΑ: 1.146 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την αστυνομία το 2015 (video)

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, 1.146 άνθρωποι σκοτώθηκαν το 2015 από αστυνομικούς στις ΗΠΑ. Αμερικανικό δικαστήριο καταδίκασε την Πέμπτη σε είκοσι χρόνια φυλάκισης πρώην αστυνομικό, ο οποίος είχε δολοφονήσει πισώπλατα τον άοπλο Αφροαμερικανό οδηγό Γουόλτερ Σκοτ στη Νότια Καρολίνα το 2015.
|

Όπως αναφέρει ο Guardian, αμερικανικό δικαστήριο καταδίκασε σε είκοσι χρόνια φυλάκισης τον Σλάγκερ, που εκτέλεσε  εν ψυχρώ τον Σκοτ. Το περιστατικό έγινε τον Απρίλιο του 2015, όταν ο Μάικλ Σλάγκερ σταμάτησε τον 50χρονο Γουόλτερ Σκοτ, επειδή το αυτοκίνητο του δεύτερου είχε ένα σπασμένο φανάρι. Ο Σκοτ προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο ο Σλάγκερ τον πυροβόλησε πισώπλατα οκτώ φορές, με τις πέντε σφαίρες να πετυχαίνουν το θύμα στην πλάτη.

Ο Σλάγκερ ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα. Ωστόσο, περαστικός είχε καταγράψει σε βίντεο το περιστατικό που αποδεικνύει ότι ο πρώην αστυνομικός πυροβόλησε πισώπλατα τον Σκοτ που προσπάθησε να διαφύγει, ενώ δεν υπήρξε περιστατικό πάλης, όπως ισχυρίζεται ο Σλάγκερ. Το δικαστήριο έκρινε τον Σλάγκερ ένοχο για ανθρωποκτονία, αλλά και για παρακώλυση της δικαιοσύνης, καθώς είχε δώσει ψευδή κατάθεση.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο Guardian, 1.146 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ΗΠΑ από τις αστυνομικές δυνάμεις. Ο Σλάγκερ είναι ο πέμπτος αστυνομικός που καταδικάστηκε για πυροβολισμό εν ώρα υπηρεσίας, ενώ είναι ο πρώτος που καταδικάστηκε για φόνο. Πέρα από τις πέντε καταδίκες, εκκρεμούν ακόμα τέσσερις υποθέσεις αστυνομικών που κατηγορούνται για περιστατικά πυροβολισμού εν ώρα υπηρεσίας.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις