Το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει από το τραγικό συμβάν προκαλεί οργή.

Σύμφωνα με το BBC, o 17χρονος κοιμόταν μέσα σε ένα παρκαρισμένο, κλεμμένο SUV στη θέση του οδηγού. Οι αστυνομικοί άνοιξαν την πίσω πόρτα του οχήματος χωρίς ο νεαρός να τους αντιληφθεί για να τον συλλάβουν. Ένας αστυνομικός μπαίνει στο όχημα, κάθεται πίσω από τον 17χρονο και επιχειρεί να τον συλλάβει. Αυτός τρομάζει και βάζει μπροστά το αυτοκίνητο. Ο αστυνομικός βγάζει το όπλο του και απειλεί: «Σταμάτα. Σταμάτα, αλλιώς θα πυροβολήσω».

Μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα, τον εκτελεί με απανωτούς πυροβολισμούς από πίσω. Το αυτοκίνητο καρφώνεται πάνω σε ένα σπίτι και ο αστυνομικός κατεβαίνει από το όχημα.

Ο επικεφαλής του συνδικάτου των αστυνομικών που ανήκουν στην US Park Police, Κένεθ Σπένσερ υπερασπίστηκε τον αστυνομικό που εκτέλεσε τον 17χρονο.

«Υπήρχε νόμιμος λόγος που βρισκόταν στο αυτοκίνητο (σ.σ. ο αστυνομικός), η χρήση βίας ήταν δικαιολογημένη και το συνδικάτο υποστηρίζει τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι αστυνομικοί», δήλωσε ο Κένεθ Σπένσερ στην Washington Post.

Η μητέρα του 17χρονου, Τέρα Μάρτιν ζητάει να αποπεμφθεί ο αστυνομικός που πυροβόλησε και να πάει σε δίκη. «Ο πόνος είναι αβάσταχτος», είπε σε δημοσιογράφους για τη δολοφονία του 17χρονου.

Φίλοι του Ντεϊλέινεο και οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων ζητούν Δικαιοσύνη, την ώρα που το κίνημα Black Lives Matter είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης

«Η απώλεια μιας ζωής είναι πάντα τραγική, αλλά είναι ιδιαίτερα σπαρακτική όταν πρόκειται για ένα παιδί», ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε δελτίο τύπου την Τετάρτη, ενώ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για τη νέα δολοφονία μαύρου από αστυνομικούς.

Το υπουργείο χαρακτήρισε το βίντεο από κάμερα σώματος «εξαιρετικά ανησυχητικό» και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους του 17χρονου Ντεϊλέινο.