Οι διαδηλωτές καλούν τους νομοθέτες να εγκρίνουν νομοθεσία με στόχο τον περιορισμό της ένοπλης βίας, μετά τη σφαγή του περασμένου μήνα σε δημοτικό σχολείο του Τέξας.

Το σωματείο March for Our Lives (MFOL) που ιδρύθηκε από μαθητές που κατόρθωσαν να επιβιώσουν από το μακελειό που έγινε το 2018 σε ένα γυμνάσιο στο Πάρκλαντ της Φλόριντα, ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματίσει περισσότερες από 450 πορείες για σήμερα, Σάββατο, συμπεριλαμβανομένων και εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες και στο Σικάγο.

Η φετινή εκδήλωση στην Ουάσιγκτον έχει ένα απλό μήνυμα προς τους πολιτικούς ηγέτες, σύμφωνα με τους διοργανωτές: «Η αδράνειά σας σκοτώνει Αμερικανούς».

Η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την Τετάρτη ένα σαρωτικό σύνολο μέτρων για την οπλοκατοχή, αλλά το νομοσχέδιο δεν έχει καμία πιθανότητα να προχωρήσει στη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν αντιταχθεί στο να τεθούν όρια στην κατοχή και χρήση όπλων, θεωρώντας τα ως παραβίαση της δεύτερης τροποποίησης του Συντάγματος των ΗΠΑ.