Η καταιγίδα, που διανύει τώρα την τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ήταν σχεδόν άνευ προηγουμένου ως προς την έκτασή της, εκτεινόμενη από τις Μεγάλες Λίμνες, κοντά στον Καναδά, έως το Ρίο Γκράντε κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό. Η πτώση της θερμοκρασίας έφερε την πιο κρύα παραμονή Χριστουγέννων που έχει καταγραφεί σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, είχαν χάσει τη ζωή τους 22 άνθρωποι, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, περίπου 700.000, εξακολουθούσαν να παραμένουν χωρίς ρεύμα λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν το ψύχος και η κακοκαιρία στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Ταυτόχρονα, επικρατεί κυκλοφοριακό χάος στη χώρα, με χιλιάδες ακυρωμένες πτήσεις μέσα σε λίγες μόλις μέρες και καραμπόλες -ακόμη και με τραυματίες- σε αυτοκινητοδρόμους του εθνικού δικτύου, αφού εκατομμύρια Αμερικανοί επρόκειτο να ταξιδέψουν για τις γιορτές.

«Οι άνεμοι είναι τόσο ισχυροί… είναι τρελό!», περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο η 34χρονη Άλι Λόσον που ζει εδώ και οκτώ χρόνια στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. «Χθες το βράδυ δεν μπορούσαμε να δούμε πέρα από τη βεράντα μας», είπε και συμπλήρωσε ότι τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν μπορούσαν να βγουν για να καθαρίσουν τους δρόμους. Όμως, η ίδια δήλωσε τυχερή για το γεγονός ότι εξακολουθεί να έχει ηλεκτρικό ρεύμα σε αντίθεση με αρκετούς άλλους κατοίκους της περιοχής.