Έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από τότε που η Γερουσία με την πλειοψηφία των Δημοκρατικών ενέκρινε τη βοήθεια και ηγετικές προσωπικότητες των ΗΠΑ, από τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν μέχρι τον κορυφαίο Ρεπουμπλικανό της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ, προέτρεψαν τον διαφωνούντα πρόεδρο της Βουλής Μάικ Τζόνσον να το φέρει για ψηφοφορία.

Ο Τζόνσον έφερε αυτή τη βδομάδα το νομοσχέδιο προς ψήφιση. Το ασυνήθιστο πακέτο τεσσάρων νομοσχεδίων περιλαμβάνει περίπου 60,84 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία, καθώς και κεφάλαια για το Ισραήλ και την Ταϊβάν, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Ο κόσμος παρακολουθεί τι κάνει το Κογκρέσο», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή. «Η ψήφιση αυτής της νομοθεσίας θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα για τη δύναμη της αμερικανικής ηγεσίας σε μια κομβική στιγμή. Η κυβέρνηση προτρέπει και τα δύο σώματα του Κογκρέσου να στείλουν γρήγορα αυτό το συμπληρωματικό πακέτο χρηματοδότησης στο γραφείο του Προέδρου».

Ορισμένοι σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι έχουν εκφράσει έντονη αντίθεση για περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να την αντέξουν οικονομικά δεδομένου του αυξανόμενου εθνικού τους χρέους ύψους 34 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.