Πλέον το κόμμα του Μπάιντεν ελέγχει 50 έδρες και το θρίλερ τελειώνει αφού οι επαναληπτικές εκλογές στην Τζώρτζια τον Δεκέμβριο δεν επηρεάζουν την πλειοψηφία. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση όπου και τα δύο κόμματα κατέχουν από 50 έδρες αποφασίζει η αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ το χαρακτήρισε ως «νίκη και δικαίωση» για τους Δημοκρατικούς και την ατζέντα τους. Κατηγόρησε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ότι πυροδότησε φόβο και διχασμό κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στο άλλο μέτωπο, υπάρχει ακόμη μια πιθανότητα, αν και όχι βεβαιότητα, ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα ελέγχουν μια ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, προκαλώντας έτσι μερικές δυσχέρειες στην προσπάθεια Μπάιντεν να περάσει την κυβερνητική του ατζέντα. Μέχρι αργά το Σάββατο, οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν κερδίσει 211 έδρες, με 218 που απαιτούνται για την πλειοψηφία.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι είπε στο ABC News ότι δεν έχει σχέδια να αποχωρήσει από το Κογκρέσο. Υπήρξαν εικασίες ότι θα παραιτηθεί, ειδικά μετά την επίθεση ενάντια στον σύζυγό της από εισβολέα στο σπίτι τους, στο Σαν Φρανσίσκο, τον περασμένο μήνα.