Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο Γουίλιαμ Σκοτ ταυτοποίησε τον ύποπτο για την επίθεση της Παρασκευής ως τον 42χρονο Ντέιβιντ Ντεπάπ, λέγοντας ότι χρησιμοποίησε σφυρί για να χτυπήσει τον Πολ Πελόζι.

Επικαλούμενο άγνωστες πηγές, το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και το CNN ανέφεραν ότι ο δράστης έψαχνε για την πρόεδρο της Βουλής καθώς έμπαινε στο σπίτι, φωνάζοντας: «Πού είναι η Νάνσι; Πού είναι η Νάνσι;». Επιπλέον, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση και επικαλείται το CNN, ο δράστης επιχείρησε να δέσει τον Πολ Πελόζι «μέχρι να γυρίσει η Νάνσι στο σπίτι».

«Ο κύριος Ντεπάπ θα κρατηθεί στη φυλακή της κομητείας του Σαν Φρανσίσκο για τις ακόλουθες κατηγορίες: απόπειρα ανθρωποκτονίας, επίθεση με θανατηφόρο όπλο, κακοποίηση ηλικιωμένου, διάρρηξη και πολλά άλλα αδικήματα», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας στους δημοσιογράφους, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον ύποπτο.

Το CNN ανέφερε επίσης ότι μια σελίδα στο Facebook, που επιβεβαίωσε ότι ανήκε στον ύποπτο, περιείχε αναρτήσεις με ψευδείς ισχυρισμούς για απάτη στις εκλογές του 2020 και θεωρίες συνωμοσίας για τον COVID-19. Η σελίδα έχει αφαιρεθεί, ανέφερε το CNN.