Όπως εξηγεί με δηλώσεις του στην «ΕΡΤ Ηρακλείου» ο υποδιοικητής στο ΠΑΓΝΗ, οι εισαγωγές σε ΜΕΘ λόγω τροχαίων είναι αυξημένες κατά τουλάχιστον 50% σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, τα περιστατικά που είχαν νοσηλευτεί στη ΜΕΘ κατά τους τρεις μήνες του καλοκαιριού του 2021 ήταν κατά 50% λιγότερα από όσα έχουν εισαχθεί φέτος το καλοκαίρι, δηλαδή κατά τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, χωρίς να έχει ακόμη ολοκληρωθεί ο μήνας. Όπως επισημαίνει ο ίδιος, η πλειοψηφία των τραυματιών που εισάγονται στη ΜΕΘ είναι Έλληνες και νεαρής ηλικίας.

Σήμερα, στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται τέσσερις τραυματίες από τροχαία, οι τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, ηλικίας από 20 έως 46 ετών, ενώ μόλις την περασμένη Δευτέρα, 10 από τις 27 κλίνες της ΜΕΘ ήταν καλυμμένες από περιστατικά τροχαίων και covid-19 (6 και 4 αντιστοίχως).

Και σαν να μην έφταναν οι τραυματισμοί σε τροχαία με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, φέτος παρουσιάζουν σημαντική αύξηση οι τραυματισμοί οδηγών ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο κ. Κτενιαδάκης, «έχουμε φτάσει σε σημείο τα τροχαία με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα και πατίνια να φτάνουν στα επίπεδα εκείνων με μοτοσικλέτα».