Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, το ρεπορτάζ του IRNA ανέφερε ότι η Αλιντουστί, πρωταγωνίστρια της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας “The Salesman”, συνελήφθη μια εβδομάδα αφότου έκανε μια ανάρτηση στο Instagram εκφράζοντας την αλληλεγγύη της με τον πρώτο άνδρα που εκτελέστηκε πρόσφατα για εγκλήματα που φέρεται να διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

«Το Ιράν μόλις εκτέλεσε έναν διαδηλωτή. Ένας 23χρονος που συνελήφθη δικάστηκε και σκοτώθηκε σε λιγότερο από δύο μήνες. Το όνομά του ήταν Μοχσέν Σεκαρί», έγραψε η Αλιντουστί σε μια ανάρτηση στο Instagram.

«Κάθε διεθνής οργανισμός που παρακολουθεί αυτή την αιματοχυσία και δεν αναλαμβάνει δράση είναι ντροπή για την ανθρωπότητα», είπε.

Η ηθοποιός έχει κάνει τουλάχιστον τρεις αναρτήσεις στον λογαριασμό της στο Instagram εκφράζοντας την αλληλεγγύη στους διαδηλωτές από τότε που ξέσπασαν οι διαδηλώσεις τον Σεπτέμβριο. Ο λογαριασμός της, ο οποίος είχε περίπου 8 εκατομμύρια followers, έχει ανασταλεί.

Η Αλιντουστί έχει επικρίνει στο παρελθόν την ιρανική κυβέρνηση και την αστυνομία της.

Το IRNA ανέφερε επίσης ότι αρκετές άλλες Ιρανές διασημότητες «κλήθηκαν από το δικαστικό σώμα για δημοσίευση προκλητικού περιεχομένου», χωρίς να αναφερθεί εντούτοις σε λεπτομέρειες.