«Αυτό που βλέπουμε αυτές τις μέρες στην κατεχόμενη Παλαιστίνη είναι ένα πραξικόπημα ενάντια σε όλες τις κοινές ηθικές αξίες και τους νομικούς κανόνες που έχει επιτύχει η ανθρωπότητα κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας της. Η οδυνηρή ανελέητη στοχοποίηση μιας αβοήθητης πόλης -ήδη η μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή στη γη εδώ και 16 χρόνια- έχει μετατρέψει τη Γάζα σε θέατρο σοβαρών παραβιάσεων των θεμελιωδών κανόνων και αρχών του διεθνούς δικαίου, ιδίως του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και του δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αναφέρει η επιστολή.

«Εδώ και 8 ολόκληρες δεκαετίες ένα ολόκληρο έθνος βιάζεται κάτω από ανελέητη κατοχή και απάνθρωπη υποδούλωση. Ο παλαιστινιακός λαός παραμένει το μοναδικό έθνος στη γη του οποίου το θεμελιώδες δικαίωμα στην αυτοδιάθεση αρνείται από ένα κατοχικό στρατιωτικό σύστημα απαρτχάιντ που αποτελεί απομεινάρι της αποικιοκρατικής νοοτροπίας του περασμένου αιώνα» προσθέτει το Nedaye.

«Ο ένοχος δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να παριστάνει το θύμα. Το κατοχικό καθεστώς δεν πρέπει να επιτρέπεται να σφαγιάζει αθώους ανθρώπους και να το δικαιολογεί ως αυτοάμυνα. Τα 75 χρόνια διαρκώς επεκτεινόμενης και εδραιούμενης κατοχής δεν θα πρέπει να επιτραπεί να ληφθούν ελαφρά τη καρδία. Πρέπει να είναι σαφές σε όλους ότι η επιχείρηση της 7ης Οκτωβρίου από τους Παλαιστίνιους δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Οι Παλαιστίνιοι έχουν κάθε δικαίωμα να επιδιώξουν το θεμελιώδες δικαίωμά τους για αυτοδιάθεση με κάθε μέσο. Ο αγώνας τους για αυτοδιάθεση αναγνωρίζεται σαφώς ως νόμιμος και θεμιτός σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» σημειώνει.

«Το σιωνιστικό κατοχικό καθεστώς διατήρησε και επέκτεινε την παράνομη και σκληρή κατοχή του στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης μέσω της υπέρμετρης βίας και τρομοκρατίας και με την ατελείωτη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και της συλλογικής Δύσης. Αυτό, σε αντάλλαγμα, προσέφερε μια σιδερένια ατιμωρησία στους δράστες των πιο ειδεχθών εγκλημάτων διεθνούς ενδιαφέροντος που διαπράττονται εν ψυχρώ αδιάκοπα» προσθέτει και ξεκαθαρίζει:

«Σε αντίθεση με εκείνους που δεν δίνουν σημασία στα εγκλήματα των κατοχικών καθεστώτων ή ακόμα χειρότερα, τα βοηθούν και τα υποστηρίζουν, το Ιρανικό Κόμμα Nedaye έχει καταδικάσει ρητά αυτά τα εγκλήματα και έχει ασχοληθεί με πολλές περιπτώσεις εγκλημάτων πολέμου, γενοκτονίας και παραβιάσεων των διεθνών νόμων από το Σιωνιστικό καθεστώς, στη Γάζα, όπως: επιθέσεις σε ασθενοφόρα και νοσοκομεία, δημοσιογράφους, σχολεία, αυτοκινητοπομπές πολιτών και την αποκοπή της πρόσβασης σε τρόφιμα, καύσιμα, ηλεκτρισμό και νερό και επιθέσεις σε υποδομές όπως σταθμούς παραγωγής ενέργειας και αναγκάζοντας τους ανθρώπους να επιλέξουν μεταξύ του να σκοτωθούν ή να εγκαταλείψουν τα εδάφη και τα σπίτια τους».

«Το θράσος του κατοχικού καθεστώτος είναι στο βαθμό που οι ηγέτες και οι διοικητές του στα δημόσια μέσα ενημέρωσης χρησιμοποιούν ρατσιστικές εκφράσεις και όρους για όλο τον παλαιστινιακό λαό, και αυτοί οι ρατσιστικοί όροι, στην πράξη, οδήγησαν σε πρωτοφανείς μαζικές δολοφονίες αμάχων, επιθέσεις σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένης της τραγωδίας στο νοσοκομείο al-Ahadi Araby Baptist και το έγκλημα της επίθεσης στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Γάζα» συμπληρώνει και καταλήγει:

«Στο όνομα της ανθρωπιάς και της ανθρώπινης αλληλεγγύης, το Ιρανικό Κόμμα Nedaye είναι υποχρεωμένο να σας προτρέψει να χρησιμοποιήσετε όλες τις δυνάμεις και τα μέσα σας για να σταματήσετε την εθνοκάθαρση, την πείνα και τις μαζικές δολοφονίες των συνανθρώπων μας στην κατεχόμενη Παλαιστίνη. Η πρόσβαση των κατοίκων της Γάζας σε τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα και άλλες σωτήριες βοήθειες πρέπει να διασφαλιστεί.

Κατά συνέπεια, ζητάμε από τον διεθνή οργανισμό να συγκροτήσει γρήγορα μια διεθνή επιτροπή διερεύνησης γεγονότων με τη συμμετοχή ειρηνόφιλων και ουδέτερων χωρών υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών για να διερευνήσει τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Γάζα και το ασυμβίβαστο της συμπεριφοράς του σιωνιστικού κατοχικού καθεστώτος με τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου, την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τις διατάξεις της Σύμβασης της Γενεύης και να παραπέμψει τα αποτελέσματα και τις εκθέσεις αυτής της επιτροπής διερεύνησης γεγονότων στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να παραπεμφθούν στο Διεθνές Δικαστήριο, μέσω του διεθνούς αυτού οργανισμού».