Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για «εχθρική και εγκληματική συμπεριφορά», μετά την ομιλία του Αμερικανού προέδρου στο ισραηλινό κοινοβούλιο, κατά την οποία ο Τραμπ υποστήριξε ότι είναι έτοιμος να συνάψει συμφωνία με την Τεχεράνη.

«Το υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ότι η βούληση για ειρήνη και για διάλογο, που εκφράστηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο, έρχεται σε αντίφαση με την εχθρική και εγκληματική συμπεριφορά των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι του ιρανικού λαού», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, ως απάντηση στις δηλώσεις του Τραμπ για το Ιράν στη διάρκεια της ομιλίας του στην Κνεσέτ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά την ομιλία του στο ισραηλινό κοινοβούλιο, απηύθυνε μήνυμα φιλίας και προς το Ιράν: «Ακόμα και για το Ιράν η χείρα φιλίας είναι εδώ. Πάντα κάνω συμφωνίες στη ζωή μου. Είμαι καλός στο να κάνω συμφωνίες. Θέλουμε να ζήσουμε σε ειρήνη, όχι απειλές πάνω από τα κεφάλια μας και φυσικά καμία πυρηνική καταστροφή. Θέλουμε να αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ. Και φυσικά το λέω προς το Ιράν: είμαστε έτοιμοι, θα είναι η καλύτερη απόφαση που θα έχει λάβει ποτέ. Το Ιράν έχει καλούς ανθρώπους, δεν θέλουν να βλέπουν αυτά που γίνονται στη χώρα τους».