Όπως μεταδίδει η Haaretz, «το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ συνεδρίασε τη Δευτέρα για αρκετές ώρες, όπου συζήτησε τις επιλογές για αντίποινα στην επίθεση του Ιράν. Το Ισραήλ ελπίζει να λάβει την υποστήριξη των ΗΠΑ σε οποιαδήποτε ενέργεια λάβει κατά της Τεχεράνης».  Το Ιράν δεν επιθυμεί αύξηση των εντάσεων αλλά θα απαντήσει άμεσα και πιο σθεναρά από ό,τι προηγουμένως, αν το Ισραήλ προχωρήσει σε αντίποινα, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν στον Βρετανό ομόλογό του, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στο Τελ Αβίβ, Κωστής Κωνσταντίνου, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που λένε ότι αυτό που επικρατεί τελικά είναι μια σχετικά σκληρή γραμμή. «Είναι δηλαδή η άποψη να υπάρξουν οδυνηρά χτυπήματα, όπως λένε οι πληροφορίες, που δεν θα προκαλέσουν όμως περιφερειακή ανάφλεξη. Δηλαδή, αυτό που φαίνεται να συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι ότι το σενάριο να μην προχωρήσει το Ισραήλ σε αντίποινα δεν υπάρχει στο τραπέζι».

Οι ΗΠΑ δεν «επιδιώκουν κλιμάκωση» αλλά θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το Ισραήλ μετά την επίθεση του Ιράν κατά του εβραϊκού κράτους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Η Wall Street Journal επικαλείται αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Δύσης, σύμφωνα με τους οποίους το Ισραήλ θα απαντήσει άμεσα στην επίθεση του Ιράν, πιθανόν και εντός της ημέρας.