Πρόκειται για τον  60χρονο Hyeon Soo Lim, ιερωμένο της Πρεσβυτεριανής Εκκλησίας, από το Τορόντο και με καταγωγή από τη Νότιο Κορέα ο οποίος συνελήφθη στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ όπου βρισκόταν από τον Ιανουάριο, για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Συγκεκριμένα, ο Hyeon Soo Lim ο οποίος πραγματοποιούσε φιλανθρωπικές αποστολές στη συγκεκριμένη χώρα για περισσότερες από δυο δεκαετίες, τελευταία φορά, μαζί με ομάδα συνεργατών του είχε φτάσει στην βορειοκορεατική πρωτεύουσα στις 31 Ιανουαρίου και έκτοτε, σύμφωνα με την οικογένειά του, υποστήριζε ένα νηπιαγωγείο, ένα ορφανοτροφείο και ένα γηροκομείο.

Ωστόσο το ανώτατο δικαστήριο της Βόρειας Κορέας τον βρήκε ένοχο για σωρεία δραστηριοτήτων που «στρέφονταν κατά της κυβέρνησης και έθεταν σε κίνδυνο την πολιτική σταθερότητα» κατηγορώντας τον ταυτόχρονα πως ενεργούσε κατ' εντολή ΗΠΑ και Νότιας Κορέας επιχειρώντας να αμαυρώσει την εικόνα της χώρας στον κόσμο.

Ταυτόχρονα, ως ηγέτης της οργάνωσης «Φως της Κορέας», καταδικάστηκε και για ανάπτυξη θρησκευτικής δραστηριότητας, κάτι που στη χώρα απαγορεύεται και μάλιστα επισείει βαρύτατες ποινές.

Ο ίδιος ο πάστορας ο οποίος εν τω μεταξύ εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου, να «ομολογεί» πως «είχε σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης και την πρόθεση να δημιουργήσει ένα θρησκευτικό κράτος», παραδεχόμενος ταυτόχρονα όλες τις κατηγορίες για τις οποίες το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και ισόβια καταναγκαστική εργασία, μετά από μια δίκη που συνολικά δεν ξεπέρασε τα 90 λεπτά.

Επιπροσθέτως η βορειοκορεατική εισαγγελική Αρχή ισχυρίστηκε πως ο καναδός ιερωμένος «χρηματοδοτούσε “αποστάτες” ώστε να καταφέρουν να διαφύγουν από τη χώρα και να διαδίδουν σε όλον τον κόσμο ψευδή στοιχεία για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τροφοδοτώντας την προπαγάνδα» που γίνεται κατά της κυβέρνησης του Κιμ Γιονγκ Ουν.