Ο  παππούς του οποίου 7χρονου είχε απευθύνει στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απεγνωσμένη έκκληση για τον εντοπισμό του, έπειτα από την επίθεση.
 
Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών επιβεβαίωσαν επίσης στο Twitter ότι ταυτοποίησαν, μεταξύ των 14 νεκρών των δύο επιθέσεων στην Καταλονία, άλλα δύο θύματα, ιταλικής και βελγικής υπηκοότητας, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.
 
«Καθώς απολάμβανε τα αξιοθέατα στη Βαρκελώνη με τη μητέρα του, πήραν με θλιβερό τρόπο τον Τζούλιαν μακριά μας» τονίζει η οικογένειά του σε μια ανακοίνωση που διένειμε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας τον θάνατο του παιδιού.
 
«Είχε τόση ενέργεια, ήταν αστείος, με χιούμορ, έφερνε πάντα το χαμόγελο στα πρόσωπά μας» επισημαίνεται.
 
«Υπήρξαμε τόσο ευλογημένοι που τον είχαμε στις ζωές μας και θα θυμόμαστε το χαμόγελό του κρατώντας ζωντανή τη μνήμη του στις καρδιές μας».
Μικρό φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών στη Βαρκελώνη το βράδυ της Πέμπτης. 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 120 τραυματίστηκαν, με 17 τραυματίες να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. 
 
Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα και συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες ενώ το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.