Περίπου 30.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Cibeles της Μαδρίτης, σύμφωνα με την αντιπροσωπεία της κεντρικής κυβέρνησης στην ισπανική πρωτεύουσα. Οι διοργανωτές είπαν ότι συμμετείχαν περίπου 700.000 άνθρωποι.

Η διαμαρτυρία προκλήθηκε από δεκάδες, κυρίως δεξιές, ομάδες της κοινωνίας των πολιτών και υποστηρίχθηκε από συντηρητικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (PP) και του ακροδεξιού Vox, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι ομιλητές επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για μια σειρά από πολιτικές και αποφάσεις, που κυμαίνονται από την απελευθέρωση των Καταλανών ακτιβιστών για την ανεξαρτησία μέχρι τις συμφωνίες της με περιφερειακά αυτονομιστικά κόμματα.

Οι συντηρητικοί εξοργίζονται επίσης από τον νόμο κατά της σεξουαλικής βίας που αύξησε τις ποινές για βιασμό, αλλά μείωσε τις ποινές για άλλα σεξουαλικά εγκλήματα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την έναρξη της συγκέντρωσης, ο ηγέτης του Vox Σαντιάγο Αμπασκάλ κατήγγειλε «τη χειρότερη κυβέρνηση στην ιστορία» που «διχάζει τους Ισπανούς και έχει απελευθερώσει βιαστές και πραξικοπηματίες»