«Ένας άνθρωπος όπως ο [Χαμενεΐ] είχε πάντα στόχο να καταστρέψει το Ισραήλ μέσω των πρακτόρων του. Αυτός ο άνθρωπος, που είναι πρόθυμος να μας επιτεθεί, δεν πρέπει να παραμείνει ζωντανός. Αυτό το ζήτημα, το ζήτημα του να σταματήσουμε αυτόν τον άνθρωπο, να τον εξαλείψουμε, είναι μέρος της εκστρατείας, και τώρα κατανοούμε τον ρόλο του, επειδή παλιότερα μιλούσε για την καταστροφή του Ισραήλ.», δήλωσε ο Ισραέλ Κατζ, υπουργός Άμυνας του κράτους – σφαγέα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ο Τραμπ, αναφερόμενος στον Χαμενεΐ, είπε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν πρόκειται να τον εξουδετερώσουμε (να τον σκοτώσουμε!), τουλάχιστον όχι προς το παρόν … Η υπομονή μας εξαντλείται.»

Ο Ισραέλ Κατς, δήλωσε επίσης σήμερα ότι ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, θα πρέπει «να απαντήσει για τα εγκλήματά του» μετά το ιρανικό πλήγμα εναντίον νοσοκομείου στο νότιο Ισραήλ.

«Ο δειλός Ιρανός δικτάτορας κάθεται στα βάθη του οχυρωμένου καταφυγίου του και βάλλει εναντίον νοσοκομείων και κτιρίων κατοικιών στο Ισραήλ. Αυτά είναι μεταξύ των πιο σοβαρών εγκλημάτων πολέμων και ο Χαμενεΐ θα πρέπει να απαντήσει για τα εγκλήματά του», τόνισε ο Κατς σε ανακοίνωσή του.

«Ο πρωθυπουργός (Μπενιαμίν Νετανιάχου) και εγώ δώσαμε εντολή (…) να ενταθούν τα πλήγματα εναντίον στρατηγικών στόχων στο Ιράν και εναντίον κυβερνητικών στόχων στην Τεχεράνη, προκειμένου να εξαλειφθούν οι απειλές εις βάρος του κράτους του Ισραήλ και να υπονομευθεί το καθεστώς των αγιατολάδων».

Νωρίτερα και ο Νετανιάχου προειδοποίησε το Ιράν ότι θα πληρώσει «μεγάλο τίμημα», αφού ιρανικός πύραυλος έπληξε νωρίτερα σήμερα το νοσοκομείο Soroka στο νότιο Ισραήλ.

«Σήμερα το πρωί οι Ιρανοί τρομοκράτες δικτάτορες εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον του νοσοκομείου Soroka στη Μπερσέβα και εναντίον πολιτών στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Θα κάνουμε τους τυράννους της Τεχεράνης να πληρώσουν μεγάλο τίμημα», υπογράμμισε σε ανάρτησή του στο Χ.