Οι μαζικές διαδηλώσεις, που συγκέντρωσαν περίπου 100.000 άτομα το Σάββατο, ξεκίνησαν τον Ιανουάριο λίγο μετά την ορκωμοσία της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Νετανιάχου.
Ανεβάζοντας δυναμική και βλέποντας μεγάλη προσέλευση περισσότερων από 200.000 διαδηλωτών κατά καιρούς, οι διοργανωτές είπαν ότι δεν θα τα παρατήσουν έως ότου η κυβέρνηση ακυρώσει τις προτεινόμενες νομικές αλλαγές αντί να τις καθυστερήσει.
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον ισραηλινό λαό να διατηρήσει το Ισραήλ την δημοκρατία», είπε 47χρονος εργαζόμενος στον τομέα της τεχνολογίας στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.
Διαδηλωτές κρατούσαν επίσης πανό που επέκριναν την αδράνεια της κυβέρνησης για ένα διογκούμενο κύμα εγκληματικότητας που έχει επηρεάσει τους Παλαιστίνιους πολίτες του Ισραήλ.
Από την αρχή του έτους, περίπου 102 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε βιαιοπραγίες που σχετίζονται με εγκλήματα, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Την Πέμπτη, πέντε Παλαιστίνιοι πυροβολήθηκαν σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων στη Γιάφια, μια πόλη κοντά στην πόλη Ναζαρέτ, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ο Νετανιάχου, ο οποίος δικάζεται για κατηγορίες διαφθοράς, είχε ανακοινώσει μια «παύση» στα σχέδια αναθεώρησης του δικαστικού συστήματος τον Μάρτιο για να επιτραπεί η διεξαγωγή συνομιλιών για τις διχαστικές αλλαγές.