Όπως μεταδίδει το Middle East Monitor, δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν το Σάββατο καθώς χιλιάδες Ισραηλινοί έποικοι συνοδευόμενοι από τον ισραηλινό εξτρεμιστή ηγέτη Itamar Ben-Gvir συγκεντρώθηκαν στην Παλιά Πόλη της Χεβρώνας για να γιορτάσουν το εβραϊκό Σάββατο.

Σε ένα tweet, ο Λαπίντ χαρακτήρισε τις επιθέσεις ως «εθνική ντροπή», δεσμευόμενος να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης τους επιτιθέμενους.

Ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας Benny Gantz επίσης «καταδίκασε έντονα» τις επιθέσεις «εξτρεμιστών» Ισραηλινών εποίκων κατά «δυνάμεων ασφαλείας και Παλαιστινίων» στη Χεβρώνα, προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα συνεχίσουν να «διατηρούν τη δημόσια τάξη».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ είπε σε ηχητικό που διέρρευσε ότι «όλος ο κόσμος ανησυχεί» για τις ακροδεξιές απόψεις του Μπεν-Γκβίρ, ο οποίος αναμένεται να γίνει υπουργός στην επερχόμενη κυβέρνηση.

Ο Μπεν-Γκβίρ έχει επανειλημμένα ενωθεί με τους Ισραηλινούς εποίκους στην εισβολή στο συγκρότημα του τζαμιού Αλ Άκσα στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι ο ορισθείς πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατέληξε σε συμφωνία με το κόμμα του Μπεν-Γκβίρ για την αύξηση του αριθμού των εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.