Ο στρατός είπε ότι «ένοπλοι άνοιξαν πυρ» σε μια θέση του στρατού κοντά στον κόμβο Τζιτ δυτικά της Ναμπλούς, με τους στρατιώτες να απαντούν με «πραγματικά πυρά».

«Τρεις ένοπλοι εξουδετερώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών και ένας επιπλέον ένοπλος παραδόθηκε στις δυνάμεις», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι κανείς από τις ισραηλινές δυνάμεις δεν τραυματίστηκε στη σύγκρουση.

Ερωτηθείσες από το Γαλλικό Πρακτορείο, πηγές της παλαιστινιακής ασφάλειας δήλωσαν ότι δεν διαθέτουν προς το παρόν πληροφορίες για το περιστατικό αυτό.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε μικρή απόσταση από έναν ισραηλινό οικισμό, με τον επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου εποίκων της Σαμάρειας να επαινεί τον στρατό για «απώθηση της τρομοκρατικής ομάδας δολοφονίας που δρούσε στην περιοχή».

Φέτος, η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή σε 81 Παλαιστίνιους, 12 Ισραηλινούς πολίτες (μεταξύ των οποίων τρεις ανήλικοι) και σε έναν Ισραηλινό αστυνομικό, όπως και σε μια Ουκρανή, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που στηρίζεται σε επίσημες ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.