Μεταξύ των θυμάτων της σημερινής επίθεσης ήταν και μια έγκυος γυναίκα με τα δύο παιδιά της. «Η μητέρα, το αγόρι, το κορίτσι και το μωρό στην κοιλιά της – τους βρήκαμε όλους νεκρούς», δήλωσε ο πεθερός της γυναίκας, Μοσάλαμ Αλ-Χαντάντ. Ο σύζυγός της τραυματίστηκε σοβαρά και υπεβλήθη σε ακρωτηριασμό.
Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις συγκεκριμένες απώλειες, ωστόσο ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις του στην πόλη έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα τον θάνατο 30 μαχητών και τον εντοπισμό οπλισμού.
Παράλληλα, μαρτυρίες κάνουν λόγο για προώθηση ισραηλινών αρμάτων μάχης προς τη δυτική πλευρά της πόλης, μέσω της περιοχής Τελ Αλ-Χάουα. Οι εκτιμήσεις του ισραηλινού στρατού αναφέρουν πως πάνω από 450.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει την Πόλη της Γάζας από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Η Χαμάς ωστόσο αντιτείνει πως ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνά τις 300.000 και πως περίπου 900.000 παραμένουν εγκλωβισμένοι στην περιοχή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ