Τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα ισραηλινά χτυπήματα έπληξαν γεωργική γη στη Γάζα το Σάββατο, με τον ισραηλινό στρατό να απαντά ότι στόχευε στρατιωτικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στη Χαμάς.

«Σε απάντηση στην επίθεση με ρουκέτες, αεροσκάφη των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων έπληξαν έναν αριθμό στόχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για θύματα στη Γάζα ή στο Ισραήλ. Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από τη Χαμάς, ούτε ανάληψη ευθύνης από καμία από τις άλλες ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Η αεροπορική επίθεση έρχεται μια ημέρα αφότου το Ισραήλ εξαπέλυσε στρατιωτικές επιδρομές στη Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κατά τις οποίες τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν. Επίσης την Παρασκευή, ένα ισραηλινό αερόστατο παρατήρησης συνετρίβη και έπεσε στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, περισσότεροι από 60 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές δυνάμεις φέτος, πολλοί από αυτούς σε επιδρομές.