Από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι σε σχολείο που φιλοξενούσε εκτοπισμένες οικογένειες στην πόλη της Γάζας την Κυριακή, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υγείας, ενώ ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι είχε στόχο μαχητές που δρούσαν από εκεί.
Reuters
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι το χτύπημα στόχευε μαχητές της Χαμάς εκεί και ότι είχε λάβει μέτρα για να περιορίσει τον κίνδυνο για τους αμάχους.
Η Χαμάς, η ισλαμιστική μαχητική οργάνωση που κυβερνά τη Γάζα, έχει τακτικά αρνηθεί τις ισραηλινές κατηγορίες ότι χρησιμοποιεί νοσοκομεία και άλλα κτίρια αμάχων για στρατιωτικούς σκοπούς
Έξι άλλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ξεχωριστές αεροπορικές επιδρομές στο κεντρικό και νότιο τμήμα της Γάζας, δήλωσαν οι γιατροί.