Η ισχυρή έκρηξη που έγινε το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο της Καμπούλ, έπληξε την περιοχή που βρίσκεται κοντά στην γερμανική πρεσβεία. Στην ίδια περιοχή, βρίσκονται κι άλλες πρεσβείες ξένων χωρών, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ποιος ήταν ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης.


Το Βερολίνο δεν θα πραγματοποιήσει απελάσεις προς το Αφγανιστάν

Η Γερμανία δεν θα πραγματοποιήσει τις επόμενες λίγες ημέρες πτήσεις προς το Αφγανιστάν για την απέλαση προσφύγων των οποίων το αίτημα για άσυλο έχει απορριφθεί, δήλωσε γερμανός αξιωματούχος μετά την έκρηξη στην Καμπούλ, όμως υπογράμμισε πως η πολιτική στην οποία βασίζονται οι απελάσεις αυτές παραμένει.

«Οι εργαζόμενοι (στη γερμανική πρεσβεία στην Καμπούλ) έχουν πιο σημαντικά πράγματα να κάνουν από το να ετοιμάσουν τα οργανωτικά μέτρα που χρειάζονται. Γι' αυτό τις επόμενες λίγες ημέρες δεν θα πραγματοποιηθούν συλλογικές απελάσεις στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Όμως εξακολουθεί να ισχύει ότι απελάσεις πρέπει να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους νόμους μας. Η αρχή αυτή ισχύει για το Αφγανιστάν, ιδιαίτερα για εγκληματίες, και θα συνεχίσουμε σ' αυτόν τον δρόμο», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.