Οι πράκτορες της Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισαν 8.617 «αγνώστους» φοροφυγάδες, οι οποίοι δεν δήλωναν κανενός είδους εισόδημα, ενώ τα αποκρυβέντα έσοδα τους έφθαναν τα 22,7 δισεκ. ευρώ.

Η αστυνομία εντόπισε επίσης, τα ίχνη άλλων 17,1 δισεκ. ευρώ που θεωρούνται ως προϊόν διεθνούς φοροδιαφυγής, δηλ. της αποφυγής φορολόγησης μέσω επιχειρήσεων-«βιτρινών» σε φορολογικούς παραδείσους.

Οι «Κίτρινες Φλόγες» (fiamme gialle), όπως είναι επίσης γνωστοί οι άνδρες του σώματος από τα διακριτικά των στολών τους, εντόπισαν επιπλέον «16,3 δισεκ. ευρώ που αντιστοιχούν σε άλλα φαινόμενα της φοροδιαφυγής», ανεβάζοντας σε 56,1 δισεκ. ευρώ το συνολικό ποσόν των αδήλωτων αυτών κερδών.

Το σώμα κατήγγειλε στις δικαστικές αρχές 11.769 φυσικά πρόσωπα, που θεωρούνται υπαίτια για διάφορες φορολογικές παραβάσεις, προστίθεται στον σχετικό απολογισμό.