Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, η αστυνομία συνέλαβε έναν Ιταλό για τη δολοφονία ενός Νιγηριανού πλανόδιου πωλητή του οποίου ο βάναυσος θάνατος από ξυλοδαρμό σε μια πολυσύχναστη παραλιακή πόλη της Αδριατικής κινηματογραφήθηκε από θεατές χωρίς καμία προφανή προσπάθεια να παρέμβουν για να τον σώσουν.

Το βίντεο της επίθεσης κυκλοφόρησε ευρέως σε ιταλικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας οργή. Την ίδια στιγμή η Ιταλία εισέρχεται σε εκστρατεία για τις κοινοβουλευτικές εκλογές στην οποία ο δεξιός συνασπισμός έχει ήδη κάνει τη μετανάστευση κεντρικό θέμα.

Η δολοφονία του Alika Ogorchukwu είναι απογοητευτική», έγραψε το Σάββατο στο Twitter ο Enrico Letta, πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του αριστερού Δημοκρατικού Κόμματος. «Ανήκουστη αγριότητα. Διάχυτη αδιαφορία. Δεν μπορεί να υπάρχει δικαιολογία».

Ο Ogorchukwu, ο οποίος ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά, κατέφυγε στην πώληση αγαθών στο δρόμο αφού τον χτύπησε ένα αυτοκίνητο και έχασε τη δουλειά του ως εργάτης λόγω των τραυματισμών του, είπε ο Daniel Amanza, ο οποίος διευθύνει την ένωση μεταναστών ACSIM στην περιφέρεια Μάρκε.