Στη φυλακή οδηγούνται οι καταδικασμένοι για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να μην τους χορηγήσει αναστολή στις ποινές τους. Συγκεκριμένα, οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παππάς, Λαγός, Γερμενής και Ματθαιόπουλος, αποφασίστηκε να εκτίσουν τις ποινές που τους επιβλήθηκαν. Αναστολή σε 12 εκ των καταδικασμένων, μεταξύ των οποίων η Ζαρούλια και ο Μπούκουρας.

Είχε προηγηθεί, στις 7 Οκτωβρίου, μετά από 453 συνεδριάσεις και πεντέμισι χρόνια από την πρώτη δικάσιμο, η ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την πλειοψηφία των μελών της ναζιστικής οργάνωσης που σκορπούσε μίσος και αίμα τα προηγούμενα χρόνια, καταδικάζοντας την πλειοψηφία των κατηγορούμενων για τις υποθέσεις της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, της απόπειρας ανθρωποκτονίας των Αιγυπτίων αλιεργατών, και της επίθεσης στα μέλη και τους συνδικαλιστές του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, για την οποία μετέτρεψε την κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ένοχα τα ηγετικά στελέχη για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Η ιστορική δίκη που ξεκίνησε στις 20 Απριλίου του 2015 στις οποίας το εδώλιο βρέθηκαν 68 κατηγορούμενοι -οι 18 εκ των οποίων ήταν εκλεγμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από τον Ιούνιο του 2012, φαίνεται να φθάνει στο τέλος της. Η Χρυσή Αυγή βρέθηκε στο εδώλιο με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ τα μέλη και οι βουλευτές της κατηγορήθηκαν για 4 μεγάλες υποθέσεις: τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών και την επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, και τέλος την ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.