Αναφορικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και τις τελευταίες συγκλονιστικές αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Ντογιάκος φέρεται να μπλόκαρε την έρευνα της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις των κυρίων Κύρτσου και Τέλλογλου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε πως ενώ στην Ευρώπη η Δικαιοσύνη ευτυχώς λειτουργεί, στην Ελλάδα πρέπει να αγωνιστούμε για να αποκαταστήσουμε τη Δικαιοσύνη Παντού και αναρωτήθηκε αν ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα δώσει επιτέλους απαντήσεις για όλα αυτά ή αν θα το βάλει στα πόδια γι΄ακόμη μια φορά.

Όπως τόνισε, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, διεξάγεται μέσα σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα και πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που προκαλεί οικονομική ασφυξία στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, συνεχίζει την αφαίμαξη των πολιτών με την υπερφορολόγησή τους και επιδοτεί την αισχροκέρδεια και εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες.

«Γεμίζουν οι βαλίτσες των λίγων και αδειάζουν οι τσέπες των πολλών και εσείς επιθυμείτε αυτό να εκλαμβάνεται ως κανονικότητα» τόνισε και επεσήμανε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας ενώ μειώνει τις δαπάνες για την υγεία και την πρόνοια εν μέσω πανδημίας, στεγαστικής κρίσης, κρίσης ακρίβειας ενώ επιμένει να μην μειώνει τον ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, να μην μειώνει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, ενώ προβλέπει ακόμη περισσότερα έσοδα από ΦΠΑ. 4,1 δις έσοδα από τους έμμεσους φόρους λόγω της ακρίβειας έχει το δημόσιο ταμείο και η κυβέρνηση επιμένει να μην μειώνει τους έμμεσους φόρους ώστε να μπορεί να συνεχίζει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια!

Σχολιάζοντας όσα δήλωσε χθες από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Τουρισμού, η κα. Νοτοπούλου τόνισε πως το success story για το οποίο διαρκώς κομπάζει η κυβέρνηση, δεν υπάρχει ενώ σε ότι αφορά στις δηλώσεις για τα έσοδα από τον τουρισμό, η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε πως παρά τα ρεκόρ πληθωρισμού, η Ελλάδα δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα επίπεδα εισπράξεων του 2019.

Υπογράμμισε πως σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ οι εισπράξεις στο 9μηνο του 2022 είναι μειωμένες κατά 3,6% και ο αριθμός των αφίξεων κατά 12% σε σχέση με το 2019 γεγονός που καταδεικνύει πως έχουν χαθεί 3,2 εκατομμύρια επισκέπτες!

Η τομεάρχης Τουρισμού αναφέρθηκε ακόμη στη μεγάλη φυγή των εργαζομένων στον τουρισμό, για την οποία φέρει απόλυτη ευθύνη η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη που εγκατέλειψε τους εργαζόμενους, διέλυσε τον ΣΕΠΕ, νομοθέτησε αντεργατικές πολιτικές και νομιμοποίησε την εργοδοτική αυθαιρεσία.