Ο Κ. Πελετίδης εξήγησε πώς η τωρινή δημοτική αρχή ανέλαβε την πόλη από το μηδέν και την πλήρη απραξία, έφτιαξε θεμέλια και την μετέτρεψε σε μια πόλη γεμάτη ελπιδοφόρα μηνύματα, με στόχο πλέον να γίνει μία από τις ωραιότερες, και γιατί όχι, η ωραιότερη στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Πατρεών εξήγησε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» και η δημοτική αρχή είναι πλέον στην πιο ώριμη φάση, υπάρχουν οι βάσεις και η εμπειρία για να γίνουν κι άλλα βήματα μπροστά, μαζί με τον πατραϊκό λαό.

Αναφέρθηκε στα έργα που έχει υλοποιήσει η δημοτική αρχή, με στόχο η Πάτρα να γίνει παραλιακή πόλη, χωρίς φράχτες και εμπόδια με τη θάλασσα. Θύμισε ότι το 2018 πέτυχε να περάσει η παραλιακή οδός με νόμο στην Δήμο, πέτυχε την υπογειοποίηση μέρους των γραμμών του τρένου και έγινε διαγωνισμός για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης. Επίσης, στα 220 σχολεία έγινε πλήρης αναβάθμιση, με προσωπικό του δήμου. Ακόμα απαρίθμησε τη δημιουργία αθλητικών και πολιτιστικών χώρων στην πόλη που έγιναν και γίνονται ακόμα, όπως τα παλιά Σφαγεία που έχουν πολιτιστικό περιεχόμενο όλο τον χρόνο.

Ο Κ. Πελετίδης επισήμανε ότι «αυτό που μας ξεχωρίζει από τους άλλους είναι ότι ο προσανατολισμός μας είναι να σηκώσουμε τον άνθρωπο πιο ψηλά» και τόνισε ότι η Πάτρα είναι η μοναδική πόλη με κουζίνα που τροφοδοτεί καθημερινά δημότες που έχουν ανάγκη, η μόνη πόλη με ημερήσιες κατασκηνώσεις στις οποίες συμμετέχουν 1.200 παιδιά, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στα λαϊκά φροντιστήρια, στα οποία συμμετέχουν 220 καθηγητές και 600 παιδιά.