Έθεσε, παράλληλα, επί τάπητος και την περιβόητη λίστα μειώσεων φόρων από την Κυβέρνηση, η οποία κάνει λόγο για «δώδεκα για δώδεκα επιπλέον μειώσεις φόρων το 2025. Η αναστολή του ΦΠΑ και η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο που υπήρχαν και πέρυσι, είναι επιπλέον μειώσεις φόρων;
Η Κυβέρνηση, δε, έχει ως σημαία της τη μείωση 1% της ασφαλιστικής εισφοράς στις εργοδοτικές εισφορές, αλλά δεν λέει πουθενά ότι αυξάνει κατά 2,7% τις εισφορές για περίπου 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες. Εδώ έχουμε μία συνεχόμενη ψευδολογία».
Αναφορικά με το ζήτημα των τραπεζών, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε την πρόταση του κόμματος για έκτακτη φορολόγηση 5% στα κέρδη των τραπεζών, υπενθυμίζοντας «τη μεγάλη ψαλίδα του πάρα πολύ χαμηλού επιτοκίου καταθέσεων και του πάρα πολύ υψηλού επιτοκίου χορηγήσεων, από την οποία εξοικονομούν τεράστια υπερκέρδη».
Υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση δεν έλεγε κουβέντα δύο χρόνια τώρα για τις τράπεζες. Ξαφνικά, μόλις κατάλαβε ότι στριμώχνεται από την πολιτική πίεση που ασκούμε, ήρθε να πει ότι θα παρέμβει. Εμείς, για να τη διευκολύνουμε και να τη βοηθήσουμε, φέραμε μία τροπολογία βάσει της απόφασης 168/2024 του Αρείου Πάγου.
Η απόφαση του ανώτερου δικαστηρίου της χώρας έκρινε καταχρηστικούς τους όρους των συμβάσεων των τραπεζών όπου λένε ότι, ενώ έχει το δικαίωμα η τράπεζα όταν το Euribor αυξάνεται να αυξάνει το επιτόκιο, όταν μειώνεται έχει το δικαίωμα να μην το μειώσει. Ο Άρειος Πάγος είπε πως είναι παράνομο.
Εμείς, επομένως, ζητάμε από την Κυβέρνηση αυτό το σκεπτικό του Αρείου Πάγου να γίνει νόμος του κράτους. Και αυτό η Νέα Δημοκρατία το χαρακτηρίζει διοικητικό καθορισμό. Ψεύδονται για πέμπτη ημέρα ,κάνουν ότι δεν έχουν ακούσει τι τους λέμε και επιμένουν να διαστρεβλώνουν την αλήθεια».
«Ποιο είναι το δημοσιονομικό κόστος όταν απλά δεν θα έχει το δικαίωμα η τράπεζα να χρεώνει την επανέκδοση μιας πιστωτικής κάρτας;», διερωτήθηκε τέλος ο Κώστας Τσουκαλάς.