Στη χθεσινή δήλωση που έκανε ο Κώστας Βαξεβάνης στην ανακρίτρια, εξήγησε ότι δεν είναι ασυνήθιστο όταν οι κατηγορίες είναι σαθρές και στημένες, ο άνθρωπος που κατηγορείται να μετατρέπεται σε κατήγορο και να απαιτεί να αποδοθεί δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τον εκδότη του Documento, ίσως οι κατήγοροί του είναι σε δύσκολη θέση μετά τις αποκαλύψεις, παραμένουν σιωπηλοί και είναι πιθανό να βρεθούν κατηγορούμενοι.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος, «κυρία ανακρίτρια, για να χρησιμοποιήσω το λεκτικό των δικών σας κατηγορητηρίων, η πίεση που ασκείτε στον κατηγορούμενο για να μην καταθέσει πράγματα που είναι δυσάρεστα, αποτελεί μια προσπάθεια να σταματήσουν οι αποκαλύψεις που όλοι καταλαβαίνουν ότι έρχονται». Η ανακρίτρια τον κατηγόρησε ότι κινείται κατά τη διάρκεια της απολογίας του εκτός πλαισίου του κατηγορητηρίου, παραβλέποντας όμως –εκτός από το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του να απολογηθεί με τον τρόπου που επιθυμεί-, ότι οι υποθέσεις στις οποίες έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής κατά την απολογία του ο εκδότης του Documento, εκτός από πολύ σχετικές με την υπόθεση, εμπεριέχονται στη δικογραφία.

Ο Κ. Βαξεβάνης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η ανακρίτρια διαπράττει για δεύτερη φορά αυτό που έκανε στο κατηγορητήριο, δηλαδή να φτάσει στο σημείο να κατηγορήσει τον εκδότη του Documento, επειδή είχε ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά του να κάνει μήνυση στην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη, η οποία είχε αρχειοθετήσει παρανόμως την υπόθεση Βγενόπουλου, και τελικώς καταδικάστηκε γι’ αυτό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατ’ επανάληψη η ανακρίτρια είχε ρωτήσει πόσο θα διαρκέσει η απολογία του Κ. Βαξεβάνη.