«Ένας σκύλος να σας επιτεθεί και να έχετε ένα όπλο, δεν του ρίχνετε 36 σφαίρες» προσέθεσε μιλώντας στο OPEN, διευκρινίζοντας πως «δεν μπορεί να είναι ούτε άμυνα, ούτε η κακιά στιγμή, ούτε καν απάντηση σε κάποια επίθεση».

Σε ότι αφορά τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων αστυνομικών, εξήγησε πως ούτε τραυματισμοί ένστολων υπήρξαν, ούτε όπλα από την πλευρά των παθόντων, ούτε κίνδυνος ζωής. «Ο ισχυρισμός των αστυνομικών είναι πως ένας συνάδελφός τους κινδύνευσε. Αυτός όμως ο αστυνομικός ούτε χρήση του όπλου έκανε, ούτε λέει ο ίδιος πως κινδύνευσε η ζωή του», προσέθεσε, κάνοντας λόγο για ανίσχυρο ισχυρισμό.

Διευκρίνισε πως τη στιγμή της εκτέλεσης οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν καν ότι ήταν κλεμμένο το αυτοκίνητο και για αυτό είχαν την εντολή να σταματήσει η καταδίωξη.

Απαντώντας στον ισχυρισμό του προέδρου αστυνομικών ανατολικής Αττικής πως δεν έχει σημασία αν υπήρξε η παραπάνω εντολή, ο Καμπαγιάννης ανέφερε πως «δεν είναι συμμορία η ΕΛΑΣ, η ομάδα ΔΙΑΣ δρα με εντολές». «’Εχουμε την αντικατάσταση του δικαστησίου και του εισαγγελέα από τον αστυνομικό», προσέθεσε, λέγοντας πως «αυτό δεν είναι κράτος δικαίου, αλλά μπανανία».

Ανέφερε ακόμα πως «δεν τηρήθηκε η νομιμότητα και για αυτό η ηγεσία της ΕΛΑΣ κρατάει αποστάσεις», ενώ αποκάλυψε πως το τρίτο άτομο που διέφυγε της σύλληψης ήταν ο οδηγός και άρα ο εκτελεσμένος Ρομά θανατώθηκε με βάση την αρχή της συλλογικής ευθύνης.