Συγκεκριμένα, η ανάρτηση του Θ. Καμπαγιάννη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη μέχρι να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Το γράφω έτσι χύμα γιατί οι τίτλοι ακόμα είναι άλλ’ αντ’ άλλων. Κρατήστε δύο νομοθετικές αλλαγές για το “οργανωμένο” του πράγματος: Στις 8 Ιουλίου 2019, την επομένη κιόλας των εκλογών, η ΕΥΠ πέρασε στην ευθύνη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (μαζί με το ΑΠΕ και την ΕΡΤ). Στις 31 Μαρτίου 2021, η Νέα Δημοκρατία νομοθετεί τροπολογία με την οποία η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στερείται τη δυνατότητα να γνωστοποιεί στους πολίτες την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους από την ΕΥΠ, αν ο λόγος της παρακολούθησής τους αφορά την εθνική ασφάλεια. Την τροπολογία ψηφίζει και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Η ενημέρωση που θα κάνει η ΕΥΠ στον Ανδρουλάκη είναι δηλαδή ad hoc. Δεν αφορά τον κάθε πολίτη αλλά αποκλειστικά και διακριτικά τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Για στοιχειώδεις λόγους αρχής ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να ζητήσει τουλάχιστον την κατάργηση της τροπολογίας που στεγανοποιεί τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και που το κόμμα του – ατυχώς και για τον ίδιο που έπεσε θύμα της – ψήφισε».

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με αναφορές σε μέσα ενημέρωσηςς, ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος προς το παρόν βρίσκεται στην Κρήτη και στις 17:00 αναμένεται να κάνει On camera δήλωση για την υπόθεση, θα προσέλθει εντός των επομένων ημερών στην ΕΥΠ και εκεί θα λάβει πλήρη γνώση σχετικά με όσα αφορούν στις καταγγελίες που έκανε ο ίδιος κατά την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε πρόσφατα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για την υποκλοπή του κινητού του τηλεφώνου.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως λεπτομέρειες σχετικά με το εάν η Χαριλάου Τρικούπη θα επιλέξει να δημοσιοποιήσει στοιχεία που θα έλθουν σε γνώση του κ. Ανδρουλάκη δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο κάτι τέτοιο παραμένει στη διακριτική ευχέρεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.