Να μην ανοίξουν στις 13 Σεπτεμβρίου τα σχολεία και την επιβολή lockdown, επεσήμανε ο γιατρός-ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο καθηγητής Ιατρικής τόνισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν μια καινούργια πανδημία και όχι ως συνέχεια των προηγούμενων, λόγω της τεράστιας διαφοράς της μεταδοτικότητας.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το επόμενο κύμα θα «χτυπήσει» γρήγορα, λόγω του ανοίγματος των σχολείων, την επιστροφή στην εργασία και της επιδείνωσης του καιρού όσο πλησιάζουμε προς τον χειμώνα, εκτιμώντας ότι θα καταγραφεί νέο ρεκόρ κρουσμάτων, γύρω στα 4.000 την ημέρα. «Η πιο έξυπνη πολιτική θα ήταν να γίνει τεράστια προσπάθεια να πέσουν τα κρούσματα ακόμα και με lockdown. Μια ακόμα λύση θα ήταν να μην αρχίσουν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα ή να γίνεται το μάθημα έξω, να μην μπουν τα παιδιά στις τάξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παυλάκη, ο γενικός εμβολιασμός είναι η πιο σημαντική λύση μακροπρόθεσμα σημειώνοντας ότι θα πρέπει συνεργεία να πάνε στα σχολεία να εμβολιάσουν τα παιδιά, ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει κάποια στιγμή ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός για όλο τον κόσμο.