Η κυβέρνηση υπέβαλε στο κοινοβούλιο αργά το βράδυ της Τρίτης σχετική πρόταση, η οποία αναμένεται να συζητηθεί την Πέμπτη. 

Όπως αναφέρεται στην πρόταση, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει την άδεια του κοινοβουλίου για να στείλει τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αν χρειαστεί σε ξένες χώρες για διασυνοριακές επιχειρήσεις και επεμβάσεις και να τοποθετήσει ξένες στρατιωτικές δυνάμεις στην Τουρκία για τους ίδιους σκοπούς. 
 

Νεκροί από βομβιστές αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων και επιθέσεις με όλμους σε σιιτικές συνοικίες της Βαγδάτης όπως ανέφεραν η ιρακινή αστυνομία αλλά και ιατρικές πηγές.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις αλλά το Ισλαμικό Κράτος, η οργάνωση των σουνιτών τζιχαντιστών που κατέχει από τον περασμένο Ιούνιο μεγάλα τμήματα του βόρειου Ιράκ, φέρεται ως υπεύθυνη για αρκετές επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι στην Βαγδάτη κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.
 

Και ολίγη μεγαλοψυχία του τζιχάντ

Το Ισλαμικό Κράτος άφησε ελεύθερους σήμερα περισσότερους από 70 κούρδους μαθητές που είχε απαγάγει από τη βόρεια Συρία τον Μάιο, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Καμία πληροφορία δεν είναι διαθέσιμη προς το παρόν για τους λόγους και τις συνθήκες υπό τις οποίες απελευθερώθηκαν οι νεαροί αυτοί που ανήκουν σε μια ομάδα 153 μαθητών που απήχθησαν στις 29 Μαΐου την ώρα που επέστρεφαν στο Χαλέπι.