«Δεν γίνονται αυτά εδώ» ήταν ο τίτλος του γνωστού βιβλίου που έγραψε το 1935 ο Sinclair Lewis για τον φασισμό στην Αμερική. Δεν συνέβη τότε και πολλοί καλά πληροφορημένοι Αμερικανοί πίστευαν πώς ούτε η εκλογή του Τραμπ θα συμβεί, αναφέρουν οι FT.

Η Ιταλία μπορεί να «ερωτεύθηκε» κάποτε τον Silvio Berlusconi, η Βρετανία μπορεί να διάλεξε την οδό του Brexit, αλλά ο Τράμπ, ο μεγιστάνας των ακινήτων που έγινε αστέρας των τηλεοπτικών reality, δεν θα κέρδιζε ποτέ την προσοχή του αμερικανικού λαού και έπειτα ήρθε το βράδυ του θριάμβου του. Ήταν μία στιγμή που λίγοι, ακόμη και με την παραμικρή πολιτική συνείδηση θα ξεχάσουν, τονίζει το δημοσίευμα.

Οι Financial Times αναφέρονται στους παράγοντες που έστρεψαν το εκλογικό σώμα στον Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος ξανάγραψε του κανόνες της αμερικανικής πολιτικής, αλλά και στους κινδύνους που θα μπορούσε να ενέχει η διακυβέρνησή του για την αμερικανική δημοκρατία και όχι μόνο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους FT, αυτοί που περιμένουν ο Τράμπ να κάνει μία κλασική στροφή από τις πιο τραβηγμένες προεκλογικές υποσχέσεις του, έχουν λόγο να ελπίζουν.