Νέα καταγγελία στο στόχαστρο της Εισαγγελίας για υπόθεση βιασμού ανηλίκου από τον πρώην Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη , που κατηγορείται -μεταξύ άλλων- για βιασμό κατά συρροή.

Η υπόθεση αφορά σε κατάθεση που έδωσε 24χρονος στην 19η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται τη δικογραφία, σε βάρος του καλλιτέχνη. Στην κατάθεση του ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη πριν από επτά χρόνια, σε ηλικία 17 ετών. Η κατάθεση του 24χρονου διαβιβάστηκε από τη δικαστική λειτουργό στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, προκειμένου να διερευνηθεί και  με εντολή της Προϊσταμένης, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με ερευνώμενο αδίκημα τον βιασμό. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος αναμένεται να καλέσει σε κατάθεση τον 24χρονο καταγγέλλοντα.

Η υπόθεση είναι η τέταρτη που αφορά μη παραγεγραμμένο καταγγελλόμενο αδίκημα, η οποία ερευνάται από τη Δικαιοσύνη με πρωταγωνιστή τον προφυλακισμένο Δημήτρη Λιγνάδη. Θυμίζουμε πως πριν περίπου ένα μήνα, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπόθεση βιασμού ενήλικα, που τον βρήκε προφυλακισμένο ήδη στις φυλακές Τρίπολης για τις δύο αρχικές υποθέσεις βιασμού κατά ανηλίκων που τον βαρύνουν. Η τρίτη υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από μήνυση που υπέβαλε ο καταγγέλλων, ο οποίος υποστηρίζει ότι βιάστηκε από τον καλλιτέχνη το 2018. Με αφορμή τη μήνυση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον Κώστα Σπυρόπουλο και μετά την άσκηση της δίωξης, ο φάκελος ανατέθηκε στην 19η τακτική ανακρίτρια.