«Τα ερωτήματα είναι πολλά και κρίσιμα και θέτουν σοβαρά ζητήματα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της διακυβέρνησης της ΝΔ» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους 46 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι κατέθεσαν στον υπουργό Εργασίας ερώτηση και αίτηση για κατάθεση εγγράφων, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Γ. Βρούτση.

Σχολιάζοντας την κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, σχολίασε ότι «ορθώς η αντιπολίτευση έφερε στη Βουλή το θέμα και περιμένω τις απαντήσεις του αρμόδιου Υπουργού». Εξήγησε αργότερα ότι ο αρμόδιος Υπουργός είναι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Σε ερώτηση για το αν θα έπρεπε να ξεκινήσουν νομικές διαδικασίες για τις καταγγελίες Βρούτση σχετικά με το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία και τις προσπάθειες Φουρθιώτη να εξαπατήσει το Δημόσιο, υποστήριξε ότι «δεν νομίζω ότι έχει κάποια σχέση η απομάκρυνση του κ.Βρούτση με το συγκεκριμένο περιστατικό. Θα συμφωνήσω όμως μαζί σας ότι ο εισαγγελέας, είτε αυτεπαγγέλτως, είτε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα πρέπει να διερευνήσει το θέμα».