Το περιστατικό ήρθε στη δημοσιότητα έπειτα από φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν και έδειχναν τα μικρά παιδιά να περνούν από το επικίνδυνο αυτό σημείο χθες κατά την επιστροφή τους από το σχολείο. Πρόκειται για μαθητές από τα χωριά Φαμήλα και Στράνωμα Ναυπακτίας που πήγαν κανονικά στο σχολείο τους, όμως, στην επιστροφή, εξαιτίας μεγάλης κατολίσθησης αναγκάστηκαν να κάνουν αυτή τη επικίνδυνη ενέργεια.

Το λεωφορείο δεν μπορούσε να περάσει από αυτόν τον δρόμο. Ωστόσο, αντί να ακολουθηθεί η ενδεδειγμένη διαδρομή δια μέσου Ανάληψης και Χάνι Μπανιά, μαθητές και ενήλικες που τους συνόδευαν επέλεξαν να περάσουν από σημείο του ποταμού όπου υπήρχε αιωρούμενη συρμάτινη γέφυρα (μήκους 70 μέτρων) και ένα κουβούκλιο.

Ο εισαγγελέας Αγρινίου, με αυτεπάγγελτη παρέμβασή του, ζήτησε καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους και θα ερευνήσει εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, νωρίτερα υποστήριξε ότι η περιφέρεια δεν ενημερώθηκε και υπήρχε και άλλη διαδρομή μέσω Ανάληψης και Χάνι Μπανιά, που θα μπορούσαν να είχαν επιλέξει τα παιδιά για να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους. «Το μεσημέρι αντί να ειδοποιηθούμε για να φιλοξενήσουμε τα παιδιά σε ξενοδοχείο ή να μεταβεί οδηγός για να παραδώσει τους μαθητές στα σπίτια τους πηγαίνοντας από άλλο δρόμο, αποφάσισαν ο οδηγός με κάποιους γονείς να περάσουν τα παιδιά πάνω από τον φουσκωμένο ποταμό που είχε στάθμη νερού 10 μέτρα. Η Περιφέρεια δεν είχε καμία ενημέρωση. Κάποιοι γονείς περίμεναν απέναντι στο ποτάμι τα παιδιά τους. Η παράκαμψη ήταν 1 ώρα. Αυτά τα πράγματα δεν γίνεται να συμβαίνουν πάνω από το φουσκωμένο ποτάμι. Δεν γίνεται μαθητής τετάρτης δημοτικού να μπαίνει μέσα στο κουβούκλιο για να περάσει το ποτάμι και όχι μόνο, οποιοσδήποτε άνθρωπος. Εγώ το πληροφορήθηκα όταν είδα τις φωτογραφίες στα social media και διαμαρτυρήθηκα, πήρα την Αστυνομία και ζήτησα όποιος πλησιάσει εκεί να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου» είπε στο OPEN.