Σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN.gr που επικαλείται πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, η συνάντηση των δύο υπουργών Οικονομικών πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και κρίθηκε παραγωγική. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα ζητήματα του χρέους, τα προαπαιτούμενα για την τέταρτη αξιολόγηση, το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, καθώς και το πλαίσιο στο οποίο αναμένεται να κινηθεί η κυβερνητική πολιτική την επόμενη της ημερολογιακής ολοκλήρωσης του τρίτου μνημονίου.
 
Κατά τις πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου και της κρατικής τηλεόρασης, στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων επί όλων των ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και της ευρωπαϊκής πολιτικής. Σημειώνεται, ωστόσο, πως δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνάντηση, παρά μόνο για το θετικό κλίμα που απορρέει από το μήνυμα του Όλαφ Σολτς κατά την υποδοχή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που κάνει λόγο για «καλές συνομιλίες».
 
«Με καλές συνομιλίες προς μια νέα ισχυρή σχέση – Ο ομοσπονδιακός Υπ. Οικονομικών Olaf Scholz συναντά τον έλληνα Υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Βερολίνο», αναφέρει το tweet με το οποίο ο Γερμανός υποδέχθηκε τον Έλληνα υπουργό, ενώ οι δύο άνδρες αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου μετά την Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (20-22 Απριλίου).